Als je "instroom" leest kan je merken det de gemeente al veel doet voor zijn burgers op vlak van groepsaankopen en andere stimulerende maatregelingen.
Maar telkens vraag ik me af of men hier ook kansarme gezinnen en andere mensen met financieele problemen hiermee bereikt?
veel maatregelen die men als mens kan treffen om minder te verbruiken vereisen eerst een vorm van investering zoals aankoop ledlampen, zonnepanelen, isolatie,warmtepomp of zuinigere gaskachel.
Het zijn juist deze mensen die niet in staat zijn om deze investeringen te doen omdat ze in de maand geen euro over hebben en hun prioriteiten elders liggen.
Waardoor juist zij in slecht geisoleerde woningen wonen met verouderde kachels en oude gloeilampen.
ik vraag me dan af of het mogelijk zou zijn voor een gemeente om deze mensen procatief te helpen door bv het aanbieden van ledlamp pakketten of andere energie besparende maatregelen voor een symbolische euro?
afbetaalplan voor isolatie te laten plaatsen,...
Bedankt voor uw reactie.
Voor doelgroepen bestaat in elk geval de renteloze energielening.
zie ook: http://www.vzwbea.be/index.php/wat-.html
Verder is er ook de energiescan voor doelgroepen. Hierbij komen de "energiesnoeiers" bij de mensen thuis en wordt tips gegeven en wordt ook een standaardpakket bestaande uit (energiezuinige lampen, radiatorfolie, spaardouchekop, ...) gratis aan de mensen geven.
Meer info daarover op:
http://www.teleshop-aalst.be/energiesnoeiers/